151112_goranssons_annica_0021
Göranssons Rödfärg – Slamfärg du kan lita på!

Tillverkningen av slamfärg / rödfärg har pågått här i trakten kring Falun sedan 1700-talet. En tradition som håller i sig än i modern tid. Det är ett kulturarv vi Dalmasar och Dalkullor är väldigt stolta över.
Vi på Göranssons Färg i Sundborn har tillverkat vår egen slamfärg enligt ett traditionellt recept i 2 generationer sedan Roland Göransson började koka färg på 1950 talet.

Höga kulturella och estetiska kvaliteter!

Göranssons Rödfärg är en av de traditionella slamfärger som bidragit till att göra våra svenska stugor så röda. Idag är det ett kulturarv att vara stolt över och bevara. Precis som rödfärgen bevarar husen.
Estetiskt sett har Göranssons slamfärger många kvaliteter. Den matta ytan gör att byggnaden form framhäver på ett självklart sätt. Den varma röda färgen harmoniserar sig naturligt med omgivningen, oavsett om det är grönska, snö eller andra hus.

Inte bara Rödfärg – Sju kulörer!

Vi på Göranssons har plockat fram sju kulörer till vår traditionella slamfärg.
Röd, Svart, Ockragul, Allmogegrön, Antikvit, Antikgrå och Antracitgrå.

 

Är det dags att måla om din slamfärgsfasad?


Inget är enklare än att måla om med Göranssons Rödfärg.
När pigmentet lossnar från fasaden är det dags. Borsta bort den lösa färgen och måla sedan. Enklare – och – billigare kan det knappast bli.

 

Målningsanvisning:

Täck grund, stuprör, fönster mm. med papp eller plast. Låt skyddet sitta minst en vecka tills färgen är genomtorr (beroende på väderlek).
Nytt virke grundas en gång med färg som förtunnats med ca 10% vatten. Färdigmåla därefter med en strykning med oförtunnad färg.
Ommålning av tidigt målade ytor. Borsta / tvätta av allt löst sittande färg och låt fasaden torka. Stryk sedan en gång flödigt med Göranssons slamfärg.

Lycka till!

 

Gå till webbshoppen för att beställa vår lokalt tillverkade slamfärg / rödfärg.